Iedereen heeft recht op juridische bijstand van een advocaat ongeacht je inkomen.
Het is een grondrecht voor iedere burger in Nederland, artikel 18 Grondwet.
Nu zeker met de huidige Coronacrisis moet er geen drempel zijn om een advocaat te kunnen  raadplegen.

Schuldsanering (WSNP)

  • Aanvraag WSNP afgewezen of gestopt?
  • Geen schone lei?
  • Verzoek tussentijdse beëindiging door bewindvoerder?
  • Minnelijke schuldhulpverlening beëindigd?
  • Geschil met bewindvoerder?
  • Huisuitzetting / Ontruiming woning door verhuurder / deurwaarder?

Raadpleeg GratisAdvocaat.nl

Als u onder bewind bent gesteld en gebruik maakt van de Wet Schuldsanering Natuurlijke personen (WSNP) dan kunt u na verloop van meestal 3 jaar schuldenvrij zijn. Aan u wordt dan door de rechtbank een zogenaamde schone lei verklaring verleend, waardoor u schuldenvrij bent.

Niet in alle gevallen verloopt de schuldsanering vlekkeloos. Als uw bewindvoerder vindt dat u niet aan alle verplichtingen voldoet, dan kan de bewindvoerder de rechtbank verzoeken de schuldsanering tussentijds te beëindigen. Dat kan als hij bijvoorbeeld vindt dat u onvoldoende informatie heeft gegeven, u onvoldoende heeft meegewerkt of dat er te weinig is gedaan om werk te vinden.

Een tussentijdse beëindiging heeft zeer grote financiële gevolgen. U kunt bij beëindiging gedurende 10 jaar worden uitgesloten voor de WSNP. Dat betekent dat u bij grote schulden niet verder komt en daar voor lange tijd aan vast zit.

U moet dus altijd in verweer komen als de rechtbank aangeeft dat uw schuldsanering mogelijk wordt beëindigd. Gratis Advocaat .nl staat u bij tijdens de beëindigingszitting, maar kan u ook bijstaan als de rechtbank al een uitspraak heeft gedaan. U moet wel zeer snel reageren, de termijn voor het indienen van hoger beroep is slechts 8 dagen. Dat geldt ook voor een afwijzing schuldsanering door de rechtbank. Ook bij andere problemen met de schuldsanering kan Gratis Advocaat .nl u bijstaan. Zit u in de schuldsanering (WSNP) en heeft u problemen met huur, werk, uitkering, justitie etc, dan helpen wij u ook gratis.

Neem meteen contact op via het >>contactformulier, bel met het 088- 633 6666 (lokaal tarief) of stuur een WhatsApp bericht naar 06-36152677. In deze zaken komt u als rechtzoekende in aanmerking voor een toevoeging. Dit betekent dat de advocaat een aanvraag voor vergoeding van kosten doet bij de overheid (Raad voor Rechtsbijstand). De eigen bijdrage wordt vergoed door bijzondere bijstand. U betaalt dus niets.

 

Dit delen: